27 Haziran 2014 Cuma

Aksaray Üniversitesi Pedagojik Formasyon Sertifika Programı 2014-2015 Yaz ve Güz Dönemi (Ek Yerleştirme)

SEVGİLİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ ADAYLARI
Pedagojik Formasyon Sertifika Programının 2014-2015 Yaz ve Güz Dönemi 2. Etabı için Fakültemizde gerekli hazırlıklar tamamlandı. YÖK’ün Fakültemize tanımladığı 500 kontenjanın alanlara göre dağılımı

Atamaya Esas Öğretmenlik Alanı
Atamaya Esas Olan Öğretmenlik Alanlarına Başvurabilecek Yükseköğretim Programları
Alanlara Göre Kontenjanlar (*)
 
 
Biyoloji
Biyoloji Bölümü
40
 
Fizik
Fizik Bölümü
20
 


İngilizce
İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü
İngiliz Dil Bilimi Bölümü
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü
Çeviri Bilim Bölümü (İngilizce)
İngiliz Dili ve Kültürü Bölümü
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü

50
 
Kimya
Kimya Bölümü
40
 
Matematik
Matematik Bölümü
110
 

Sağlık
Hemşirelik/ Bölümü
Ebelik/ Bölümü
Sağlık Memurluğu/Bölümü
Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri

20
 
Tarih
Tarih Bölümü
110
 
Türk Dili ve Edebiyatı
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
110
 
 Toplam
500
 

Adayların Sıralama Kriterlerinde,
• Öğrencilerin bulunduğu sınıf ya da lisans mezuniyeti akademik ortalamalarına bakılması,
• Öğrencilerin üniversite giriş puanlarına bakılması,
• Öğrencilerin mezuniyet yılına bakılması,
• Öğrencilerin alt dönemlerden dersi olup olmadığına bakılması,
Şeklinde verilen değişkenlerden en az iki değişkenin uygulanması ve uygulamada önceliğin sınıf ya da lisans mezuniyeti akademik ortalamalarına bakılması değişkeninin esas alınmasına, eşitlik durumunda diğer değişkenlerden biri uygulanacaktır.
Üniversitemizden ile diğer üniversitelerden belirtilen alanlara mezuniyet veya mezun (önceki proğrama kayıt yaptıramamış adaylar dâhil) durumundaki adayların müracaat ve ön kayıt işlemleri 30 Haziran - 4 Temmuz 2014 tarihleri arasında Fakültemizde şahsen yapılacaktır.
Adaylar tarafından kayıt öncesinde aşağıda detaylarıyla belirtilen banka hesabına ilk taksit olarak 1.027 (BinYirmiYedi) TL yatırılacak ve dekont kayıtta teslim edilecektir. Kontenjan sıralamasına giremeyen adayların ücretleri geri iade edilecektir.
Pedagojik Formasyon Eğitimi 2. Taksiti olarak belirlenen ücretin (1.027 TL) son ödeme tarihi: 24 Eylül 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadardır.
Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında daha önce alıp başarılı oldukları derslerden muaf tutulmak için adayların gerekli belgelerle (madde 11) birlikte son başvuru tarihi: 8 Temmuz 2014 Salı mesai bitimine kadardır. Bu tarihe kadar müracaat etmeyen adayların muafiyet başvurusu dikkate alınmayacaktır.
Pedagojik Formasyon Eğitimi kapsamında daha önce alınan derslerden Fakülte Yönetim Kurulu Kararıyla muaf tutulacak adaylar, muaf tutulduğu dersler için kredi ücretlerini 2. Taksitte mahsup edeceklerdir. Muafiyeti kabul edilen adaylar ve muafiyet ücretleri ilerleyen günlerde websitemizde açıklanacaktır.
MEB’teki okul uygulamasında öğrencilerin gruplara göre dağılımı ve okulları Valilik onayından çıkmasıyla birlikte Güz Döneminde başlayacaktır.
Banka Hesap Numaramız;
Birinci Taksit: 1.027 TL (Binyirmiyedi)
İkinci Taksit: 1.027 TL (Binyirmiyedi)

Ziraat Bankası Aksaray Şubesi
Aksaray Üniversitesi Eğitim Fakültesi Döner Sermaye Hesabı
IBAN No: TR04 0001 0000 2658 8840 99 – 5001


Dekontta adayın Adı Soyadı ve TC Kimlik nosu belirtilecek.
Açıklamada "Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Birinci Taksiti" diye belirterek.

MADDE 11
(3) Programa başlayanlar, ilk hafta içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamında daha önce alıp başarılı oldukları derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Öğrencilerden, muaf olunan dersin kredisine göre belirlenen ücret alınmaz.
(4) Özel öğretim kurumlarında veya MEB'e bağlı bir yıldan az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.. Ayrıca pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB'e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarından öğretmenlik veya Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar bunu sigorta belgelerine dayalı olarak belgelendirdikleri takdirde, “Öğretmenlik Uygulaması” derslerinden muaf tutulabilirler.
MADDE 12
(2) Öğrenim ücreti, öğrenci tarafından iki eşit taksitte ödenir. İlk taksit kayıt sırasında, ikinci taksit ise ikinci yarıyılın başında ödenir.
>>> Ön Kayıt Başvuru Dilekçesi <<<
_____________________________________
(*) Belirlenen kontenjanlara kayıtlarda Aksaray Üniversitesi öğrencilerine öncelik tanınır. Alan kontenjanların dolmaması halinde boş kalan kontenjanlar diğer alanlar için kullanılabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder