29 Haziran 2014 Pazar

Giresun Üniversitesi Mezun ve Mezuniyet Durumunda Olanlar İçin Pedagojik Formasyon Duyurusu

MEZUN VE MEZUNİYET DURUMUNDA OLANLAR İÇİN PEDAGOJİK FORMASYON


T.C.
GİRESUN ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ
2014 Yaz Dönemi Mezun ve Mezuniyet Aşamasında Olan Adaylara Yönelik
PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI BAŞVURUSU
HAKKINDA AÇIKLAMALAR
2013-2014 Bahar Yarıyılı sonu itibarı ile mezun veya mezuniyet aşamasında olan adaylar için Pedagojik Formasyon ön kayıt başvuruları başlamıştır.  Ön Kayıt Başvuru alanları, YÖK 20 Şubat 2014 Tarih ve 9 sayılı karar ekinde yer alan çizelgede belirtilen alanlara göre olacaktır.
Önemli Tarihler ve Bilgiler:
Ön Kayıt Tarihi
30 Haziran - 4 Temmuz 2014
Sonuçların İlanı
7 Temmuz 2014
Kesin Kayıt
8-11 Temmuz 2014
Derslerin Başlangıcı
14 Temmuz 2014
Başvuru Adresi
Giresun Üniversitesi
Eğitim Fakültesi Dekanlığı
Güre Yerleşkesi
Giresun
Telefon
0 454 310 1200
Formasyon Katkı Payı/Ücreti (Programa kabul edilenler için)
2.054.-TL
(Kesin kayıtta (I.Taksit) 1.027 TL+Güz yarıyılı ders başlangıç haftasında (II.Taksit) 1.027 TL=2.054 TL)

Kayıt için, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi itibariyle geçmiş yıllarda mezun olmuş, son sınıfta, mezuniyet aşamasında ya da mezun durumunda bulunan bütün üniversitelerdeki öğrenciler başvurabileceklerdir. Değerlendirme ve kesin kayıt esnasında, YÖK’ün 19.06.2014 tarihli kararı gereği Giresun Üniversitesi dışından başvuran adaylar için genel kontenjanın %25’i ayrılacaktır.  Başvurular örgün öğretim programlarına devam eden öğrencilerin yanında açık ve uzaktan öğretim programlarına devam eden öğrencileri de kapsamaktadır.
Ön kayıta; YÖK’ün 25.06.2014 tarihli kararı gereği 2013-2014 Bahar yarıyılından önce mezun olan adaylar ile 2013-2014 Bahar Yarıyılı itibarıyla mezuniyet aşamasında olan adaylar başvuru yapabilirler. Başvurularda anılan karar gereği, sıralamada geçmiş yıllarda mezun olan adaylara öncelik verilecektir.
Buna karşın, ara sınıflarda (1, 2, 3.) ve 2014-2015 güz dönemi itibarıyla 4. sınıfta olacak öğrenciler/adaylar başvuru yapamazlar. Bu durumda olan öğrenciler için ilerleyen dönemlerde YÖK tarafından yapılacak açıklamalar doğrultusunda yeni bir sertifika programı açılabilir. Böyle bir durum kesinleştiğinde üniversitemiz web sayfalarından (www.giresun.edu.tr) öğrencilere gerekli duyuru yapılacaktır. Ayrıca öğrencilerin www.yok.gov.tr adresinde güncel duyuruları takip etmeleri önerilmektedir.
Daha önce Mayıs 2014 tarihinde kontenjan belirlemek için üniversitemize ön kayıt yaptıran adayların ön kayıtları dikkate alınmayacaktır. Bu nedenle bu adayların da yeniden ön kayıt yaptırmaları gerekmektedir.
Ön kayıt başvurularında herhangi bir önkoşul ve taban puan aranmamaktadır.
DEĞERLENDİRME VE ADAYLARIN KABULÜ
Ön Kayıt sonrasında, adayların kabulünde YÖK’ün 19.06.2014 tarihli YÖK Genel Kurul toplantısında alınan kararın 8 nolu maddesinde belirtilen ölçütlerden ikisi dikkate alınacaktır. Fakültemizce dikkate alınacak ölçütler:
1.Öğrencilerin bulunduğu lisans mezuniyeti akademik ortalaması (%75)
2.Öğrencilerin üniversite giriş puanlarına bakılması (%25)

Yukarıdaki ölçütler doğrultusunda başvurularda YÖK 19.06.2014 ve 25.06.2014 tarihli kararı gereği, sıralamada geçmiş yıllarda mezun olan adaylara öncelik verilecektir. Geçmiş yıllarda mezun olan adaylar kontenjan dahilinde yerleştirildikten sonra yeni mezun olan adayların yerleştirilmesi yapılacaktır.
Programlara  müracaat eden adaylara yönelik değerlendirme ve sıralamada  4’ lük not sistemi esas alınacaktır. 100’lük not sistemiyle mezun veya mezun durumunda olan öğrenciler kendi üniversitelerinden not dönüşüm tablosu getirmemeleri hâlinde YÖK’ün  not dönüşüm tablosu esas alınacaktır.
Kabul edilen öğrencilerin  notlarında eşitlik olması halinde, sıralamada öğrencilerin  transkriptlerine  bakılarak  4. sınıftan 1. sınıfa doğru genel not ortalaması, alttan dersin olup olmaması esas alınacak  ve sıralama yapılacaktır.
Sonuçlar ve yapılacak diğer bilgilendirmeler, Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi http://egitim.giresun.edu.tr/ genel ağ sayfasından duyurulacaktır.

Kontenjan Tablosu İçin Tıklayınız...

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Ön Kayıt İçin Dilekçe (EK-1)
b) Onaylı Mezuniyet Belgesi (Yurtdışındaki üniversitelerden mezun olanların diplomalarının denkliği (noter  onaylı), kayıt sırasında belgelendirilmelidir).
c) Onaylı Lisans Not Transkripti (Transkript belgesinde, lisans mezuniyet genel not ortalaması 100’lük sistemde olmayıp 4’lük sistemde olan öğrenciler, 100’lük not karşılığını belirten mezun oldukları üniversiteden alacakları resmi bir yazı sunmak durumundadır. Bu yazı, mezun olunan üniversite tarafından transkripte işlenmiş resmi bir açıklama veya not çevrimini ifade eden resmi bir yazı olabilir.)
ç)  Nüfus Cüzdan Fotokopisi
d) Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf
e) Onaylı Üniversiteye Giriş Puan Belgesi (2 adet)

Ek-1 için Tıklayınız..

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Kesin Kayıt İçin Dilekçe (EK -1)
b) Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı ücreti 1. taksidinin (1.027 TL.) yatırıldığına dair banka dekontu (T.C. Ziraat Bankası Giresun Şubesi TR83000100012350869316 – 5001 nolu hesaba “Pedagojik Formasyon Ücreti” notu düşülerek yatırılacaktır.)
NOT: Ön kayıt sonrasında, kabul edilen öğrencilerden kesin kayıt için ayrıca bilgi ve belge talebi, diğer bilgilendirmeler (akademik takvim, ders programı vb.) Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi http://egitim.giresun.edu.tr/ genel ağ sayfasından duyurulacaktır.
 BAŞVURU ŞEKLİ
Başvurular ŞAHSEN yapılacaktır. Posta, faks veya kargo ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
BAŞVURU ve KAYIT ADRESİ
Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi
Öğrenci İşleri Ofisi
Güre Yerleşkesi – Giresun
0454 310 1200

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder