27 Haziran 2014 Cuma

Anadolu Üniversitesi GSF Ön Kayıt ve Özel Yetenek Sınavı Başvuruları 14 Temmuzda Başlıyor

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 2014-2015 Öğretim Yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı başvuruları 14-18 Temmuz tarihleri arasında (18 Temmuz Cuma dahil) çalışma saatlerinde Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Yunusemre Kampüsünde yapılacak. Grafik, Seramik-Cam, Çizgi Film (Animasyon), Heykel, Resim-Baskı Sanatları Bölümlerine ön kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin başvuruları şahsen yapılacak olup posta ile gerçekleştirilecek başvurular ise kabul edilmeyecek. 
Başvuru yapılacak bölümlerin kontenjanları ise; Grafik Bölümü 30, Seramik-Cam Bölümü 42, Çizgi Film (Animasyon) Bölümü 20, Heykel Bölümü 15, Resim-Baskı Sanatları Bölümü 55 kişi olarak belirlenirken, hazırlık sınıfı ise bu bölümlerde isteğe bağlı olarak tercih edilebilecek. 
Ön kayıt koşulları
Ön kayıt yaptırabilmek için lise veya dengi bir ortaöğretim kurumundan (kesin kayıt tarihine kadar) mezun olan ve 2014 YGS-1,YGS-2, YGS-3,YGS-4,YGS-5 ve YGS-6 puan türlerinden (altı puan türünden en yükseği kullanılacak) en az 200,000 (Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) eklenmeden) veya daha fazla puan almış olanlar başvurabilecek. Merkezi yerleştirme ile bir yükseköğretim programına kesin kayıt hakkı kazanmış adaylar da ön kayıt yaptırabilecek. Başka bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarılmış bulunanlar ise ön kayıt yaptıramayacak. 
2013-ÖSYS’de, YGS/LYS puanı veya özel yetenek sınavı sonucuyla örgün yükseköğretim programına yerleştirilmiş adayların ortaöğretim başarı puanları ile ilgili katsayıları yarıya düşürülecek. Bu kural Açıköğretimin kontenjan sınırlaması olan programları için de uygulanacak. Sınavsız geçiş ile meslek yüksekokulları veya Açıköğretimin kontenjan sınırlaması olmayan programlarına 2013-ÖSYS’de yerleştirilen adaylara bu kural uygulanmayacak.
Adayların Ortaöğretim Başarı Puanları Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından ÖSYM'den temin edilecek.(Ortaöğretim Başarı Puanı diploma notu değildir.)
Ön kayıt için gerekli belgeler
Ön kayıt için başvuru yapacak adaylar nüfus cüzdanı fotokopisi, 2014 YGS Sonuç Belgesi (Aday tarafından Başvuru Merkezinden de temin edilebilir), bir adet vesikalık fotoğraf (4,5×6,0 cm boyutunda), noter onaylı vekâletname ile kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek. 
Sınava gelirken getirilecek malzeme ve belgeler
Adayların sınava gelirken yanlarına yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi ve kalemtraş, Sınav Giriş Belgesi (Ön kayıt sırasında fakülteden verilecek) ve kimlik (Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) almaları gerekecek. 
Bölüm tercihi belirleme
Başvuru aşamasında adaylar Güzel Sanatlar Fakültesinin (GSF) 5 bölümü arasından en fazla 2 bölüme ön kayıt yaptırma hakkına sahip olabilecek ve sadece kayıt yaptırdıkları bölümlerin sınavlarına girebilecek. İki bölümü birden asil listeden kazanan adaylar sadece bir bölüme kayıt yaptırabilirken, asil ve yedek olarak kazanan adaylar ise yedeklik sırası geldiğinde asil kazandığı bölümden kayıt sildirerek yeni bir bölüme kayıt yaptırabilecek.
Sınav uygulaması
19-20 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek sınav Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı ve Bölüm Alan Sınavları olmak üzere iki kısımdan oluşacak. Sınavın birinci kısmında yapılacak olan Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı tüm adayların katılacağı ortak bir sınav şeklinde yapılacak. 
Sınav programı 
Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı
Sınav Tarihi: 19 Temmuz 2014 Cumartesi                              
Sınav Saati: 09:00-09:45
Sınav Yeri: Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sınav sabahı duyurulacak.
Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı, Bölüm Alan Sınavına girecek tüm adayların katılımıyla gerçekleştirilecek. Test Sınavı 50 soru ve 45 dakika cevaplama süresi ile uygulanacak ve sonuçlar Anadolu Üniversitesi Bilgisayar Araştırma  ve Uygulama Merkezi (BAUM) tarafından değerlendirilecek.
Bölüm Alan Sınavları
Her bölümün alan sınavı, ilgili bölüm tarafından gerçekleştirilecek.
19 Temmuz 2014 Cumartesi
Sınav Yeri: Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sınav sabahı duyurulacak.
Resim- Baskı Sanatları Bölümü: Sınav Saati: 11:00-13:00
Heykel Bölümü: Sınav Saati: 14:00-16:00
20 Temmuz 2014 Pazar
Sınav Yeri: Güzel Sanatlar Fakültesi’nde sınav sabahı duyurulacak.
Grafik Bölümü: Sınav Saati: 09:00-11:00
Çizgi Film (Animasyon) Bölümü: Sınav Saati: 12:30-14:30
Seramik- Cam Bölümü: Sınav Saati: 15:00-17: 00
Resim-Baskı Sanatları Bölümü: Tek oturumdan oluşan Bölüm Alan Sınavı “Hayalden Karakaleme Dayalı Çizim” şeklinde yapılacak ve sınav süresi 80 dakika olacak. Özel yetenek sınav puanı; bölüm çizim sorusunun %75’i, Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı puanının %25’i alınarak toplam 100 puan üzerinden hesaplanacak.
Seramik-Cam Bölümü: Tek oturumluk Bölüm Alan Sınavı; “İmgesel Kurgulama ve Tasarıma Dayalı Çizim Sınavı” (Sınav Süresi: 90 dakika) şeklinde uygulanacak. Özel Yetenek Sınavı puanı; bölüm çizim sorusunun %75’i, Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı puanının %25’i alınarak toplam 100 puan üzerinden hesaplanacak.
Heykel Bölümü: İki oturumdan oluşan Bölüm Alan Sınavında adaylara ilk oturumda, “Karakalem Çizim Sınavı” (Sınav Süresi: 60 dakika), ikinci oturumda ise “Çamur ile Üç Boyutlu Şekillendirme Sınavı” (Sınav Süresi: 60 dakika) uygulanacak. Özel Yetenek Sınavı puanı; bölüm çizim sorusu ve çamur ile üç boyutlu şekillendirme uygulamasının %75’i, Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavı puanının %25’i alınarak toplam 100 puan üzerinden hesaplanacak.
Grafik Bölümü: Tek oturumluk Bölüm Alan Sınavı; “Hayalden Karakalem Çizim Sınavı” (Sınav Süresi: 80 dakika) şeklinde uygulanacak. Özel Yetenek Sınavı puanı; bölüm çizim sorusunun %75’i, Görsel Algı Genel Kültür Test Sınavının %25’i alınarak toplam 100 puan üzerinden hesaplanacak.
Çizgi Film (Animasyon) Bölümü: Tek oturumluk Bölüm Alan Sınavı; “Hareket ve Öykülemeye Dayalı Çizim Sınavı” (Sınav Süresi 90 dakika) şeklinde uygulanacak. Özel Yetenek Sınavı puanı; Bölüm Çizim Sorusunun %75, Görsel Algı ve Genel Kültür Testinin %25 alınarak toplam 100 puan üzerinden hesaplanacak.
Kesin kayıtlar
Asil olarak kazanan adaylar için kesin kayıtlar 1 Eylül - 5 Eylül 2014 tarihleri arasında çalışma saatleri içerisinde (09:00‒17:30) yapılacak. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder