22 Temmuz 2014 Salı

GMKA'dan Üniversitemize Bir Proje Desteği Daha: "Zeytincilikte Geleceğimiz Bu Çocuklar"

Edremit Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Zeytincilikte Geleceğimiz Bu Çocuklar” başlıklı proje, Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı mali destek programları kapsamında desteklemeye hak kazandı. Proje, 2014 yılında Üniversitemizde hazırlanarak GMKA tarafından desteklenen altıncı proje oldu.
Edremit Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban’ın yürütücülüğünü üstlendiği projede, başta Edremit yöresi olmak üzere bölgenin ve ülkemizin zeytincilik alanında mevcut imkânların daha verimli kullanılarak, nitelikli eleman yetiştirilmesiyle rekabet gücünü arttırmak amaçlandı. Proje kapsamında ayrıca meslek yüksekokulu bünyesinde butik zeytinyağı-sabun-sofralık zeytin üretim tesisi kurulması ile öğrencilerin üretimdeki tüm prosesleri uygulamalı olarak öğrenerek gelecekte de kendi butik üretim tesislerini kurabilecek donanıma ulaşmaları hedeflendi.
Projenin GMKA’da gerçekleşen imza programının ardından, proje yürütücüsü Doç. Dr. M. Oğuzhan İlban ile proje ekibinden Yrd. Doç. Dr. Raif Sakin ve Öğr. Gör. Mücahit Kıvrak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan’ı makamında ziyaret ederek proje için verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan da üniversitemizde hazırlanan tüm projelerde olduğu gibi “Zeytincilikte Geleceğimiz Bu Çocuklar” projesine de üniversite yönetimi olarak destek vermekten mutlu olduklarını belirterek proje ekibini başarılarından dolayı tebrik etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder