22 Temmuz 2014 Salı

Uludağ Üniversitesi ve BSMMMO’ dan işbirliği protokolü

Uludağ Üniversitesi ve Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) üniversite öğrencilerine staj ve kariyer koçluğu sağlanması amacı ile işbirliği protokolü imzaladı.

Uludağ Üniversitesi Rektörlük B Salonunda  2 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen protokole Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek ve Bursa Serbest  Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez imza koydu.

İmzalanan protokolle Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun ilgili bölümlerinde okuyan öğrencilere staj yeri bulunarak, BSMMMO ’dan seçilen uzman kişiler kariyer koçluğu yapacak ve öğrencilerin mesleki becerileri geliştirip uygun çalışma alanlarına yönlendirilmesi sağlanacak.

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez protokol töreninde yaptığı konuşmada “Muhasebe bir bilimdir ve muhasebecilik mesleği dinamik bir meslektir. Çünkü devamlı mevzuat değişiklikleri olur bu nedenle biz alaylılardansa eğitimlilerle çalışmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek birkaç yıldır devam eden projeyi daha kapsamlı hale getirdiklerini belirterek,  bu stajlar sayesinde öğrencilerin üniversitede aldıkları eğitimi pratikte de uygulama imkanı sağladıklarını ve çalışma hayatını tanıdıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Dilek “Bu protokol de beni mutlu eden en önemli özellik koçluk sistemi. Ne yazık ki üniversitelerdeki maddi yetersizlikler sebebi ile bir hocaya en az 50 civarında danışmanlık yapacak öğrenci düşüyor. Bu işbirliği ile her beş öğrenciye bir mesleki koç atanarak, bir yıl boyunca öğrenciler mesleki koçları vasıtası ile izlenecek ve böylece mesleki becerileri gelişmiş olacak.” ifadelerini kullandı.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder