15 Temmuz 2014 Salı

Gümüşhane Üniversitesinde Tıbbi Bitkiler, Geleneksel İlaçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi Kuruldu

Üniversitemizde Tıbbi Bitkiler, Geleneksel İlaçlar Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜN-TIBGİM) kuruldu.
Rektörümüz Prof. Dr. İhsan Günaydın yaptığı yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde oluşturdukları GÜN-TIBGİM kuruluş kararının YÖK tarafından onaylandığını bildirdi.
Günümüzde tıbbi bitkiler ve doğal ürünlere yönelik hızla artan ilgi nedeniyle bu ürünler üzerine yapılan araştırma ve ürün geliştirme çalışmalarının hız kazandığını belirten Günaydın, özellikle yeni ilaç hammaddelerinin keşfi için bitki çeşitliliği ve zenginliğinin son derece önemli olduğunu vurguladı.
Rektör Günaydın, ülkemiz ve bölgemizin bitki çeşitliliği açısından zengin kaynaklara sahip olduğunu ifade ettiği açıklamasında şunları kaydetti:
“GÜN-TIBGİM özellikle Doğu Karadeniz Bölgemizde bulunan tıbbi etkinlikleri tespit edilmemiş endemik ve endemik olmayan değerli bitkiler üzerinde Ar-Ge faaliyetleri yapmak üzere kurulmuştur. Bu faaliyetler arasında bitkilerin antikanser etkinliklerinin tespiti, biyoaktif bileşenlerinin izolasyonu başta olmak üzere geleneksel tedavide kullanımının bilimsel dayanaklara oturtulması yer almaktadır. Yapılacak çalışmalar sonucunda elde edilen bilgilerin katma değeri yüksek ilaç etken maddesi ve gıda takviyeleri gibi ülke ekonomisine katkı sağlayacak ürünlere dönüştürülmesi merkezimizin hedefleri arasındadır.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder